Over ons

Marjolein Driessen

Marjolein Driessen is advocaat/ondernemer en een ervaren specialist op het gebied van intellectuele eigendom en reclamerecht. Zij adviseert vele innovatieve en creatieve ondernemers en (internationale) bedrijven op het gebied van merken, handelsnamen, auteursrecht en reclame (campagnes, advertenties e.d.). Haar cliënten waarderen Marjolein om haar pragmatische en doelgerichte aanpak en het persoonlijke contact. In conflicten tussen partijen is het vinden van een oplossing buiten de rechter om altijd het uitgangspunt. Maar waar dat niet anders kan, staat ze haar cliënten bij in procedures bij de rechter. Marjolein publiceert vaak over actuele IE-gerelateerde onderwerpen, zowel in de (landelijke) pers als via het Legaltree blog, en ze geeft regelmatig workshops en lezingen. Marjolein is naast haar werk als advocaat moeder van drie kinderen. In de schaarse vrije uurtjes wordt er steevast ruimte gemaakt voor bootcamp en hardlopen.

Legaltree Twitter Legaltree Linked in Marjolein Driessen, Legaltree

Theo-Willem van Leeuwen

Theo-Willem van Leeuwen is jarenlang werkzaam geweest in het bedrijfsleven, onder andere als marketing manager en general manager bij diverse bedrijven in de reclamewereld. In 2002 heeft hij de overstap naar een carrière als merkenjurist gemaakt bij een internationaal gerenommeerd merkenbureau zodat hij zijn creatieve insteek kon combineren met het intellectuele eigendomsrecht. In 2008 startte hij zijn eigen merkenbureau, Abcor. Uitgangspunt is: het ontzorgen van klanten en praktische, heldere adviezen bieden op het gebied van merkenrecht (zoals: het claimen van rechten, de aanpak van namaak, het gebruik van merken op social media, online websites etc.). Theo-Willem is actief als docent en publiceert regelmatig in de (landelijke) pers. Naast zijn werk, begeleidt hij in de zomer tieners in survivalkampen en maakt hij graag bergtochten in onherbergzame gebieden in het buitenland.

Merkenbureau Abcor Facebook Merkenbureau Abcor Twitter Merkenbureau Abcor Linked in Merkenbureau Abcor

Nawoord

Met dit eerste deel van IE in Bedrijf proberen we een eerste aanzet te geven om ondernemend Nederland bewust te maken van het bestaan en de waarde van intellectuele eigendom. Het begint bij de naam en de bescherming daarvan. In het volgende deel gaan we in op de bescherming van ideeën en of ideeën überhaupt te beschermen zijn. Deel 2 ziet voornamelijk op (de bescherming via) het auteursrecht. We laten het u graag weten als IE in Bedrijf - deel 2 wordt gelanceerd. U kunt daartoe uw gegevens achterlaten op de website www.ie-inbedrijf.nl.

Mocht u vragen hebben over het onderwerp van dit eerste deel, 'handelsnamen en merken', onze boeken of over andere intellectuele eigendomsrechten of aanverwante onderwerpen, stelt u deze dan op onze website www.ie-inbedrijf.nl of door rechtsreeks contact met ons op te nemen.

Marjolein Driessen en Theo-Willem van Leeuwen

T: 088 0402150 / T : 071 5763116
E: info@ie-inbedrijf.nl